Гурт "Один в каное" вперше завітав до Черкас



Сьогодні небо таке раптове,
 Трохи готичне і ледь барокове.
 На білі плечі чиєїсь втоми
Складає у стопи небесні тони.
«Один в каное»

Лютий не найкраща пора для подолання відстаней в каное, але дива трапляються, якщо в них щиро вірити…

   Переповнена глядачами зала колишнього кінотеатру «Салют» терпляче чекала на виступ Львівського інді-гурту «Один в каное».
    Повним аншлагом черкаські шанувальники зустрічали улюблений гурт, який, до речі, завітав у наше місто вперше. Інтимність атмосфери підкреслювало те, що слухачі по-домашньому щільно повмощувалися на підлозі, готові поринути в світ неповторної музики.
Нарешті, продефілювавши перед фанами у верхньому одязі, та спритно з нього вислизнувши, музиканти, не гаючи ні хвилини, взялися до справи... 
Тріо «Один в каное» не говорили зайвих слів, спілкування велося виключно мовою музики, мелодикою пісні… Композиції змінювали одна одну в порядку їх виходу в світ… Музика зруйнувала останні бар'єри і ніщо вже не могло порушити незримий зв'язок між музикантами і слухачами. Пісня лилася звідусіль: зі сцени, де вокалістка Іринка Швайдак чарувала неперевершеними тонами голосу, із зали, де кожен намагався підспівати знайомі слова, і з самого серця, в найпотаємніші куточки якого сягали музичні чари. І було зовсім не важливо, що Іринкина старенька гітара кілька разів виходила з ладу, що від сидіння на жорсткій підлозі заніміли сідниці і затекли ноги,  - то все другорядне, а саме зараз і саме тут відбувається воістину магічне дійство. А від принадних рухів барабанниці Олени Давиденко взагалі не реально було відірвати погляд.
Всі, хто відвідав виступ «Один в каное», були не лише свідками, а й учасниками загадкової фантастичної музичної гармонії.
Приємним сюрпризом для глядачів став вихід на сцену талановитого черкаського саксофоніста Богдана Теліженка, який додав пісні «Ангел. Антени» особливих барв.
П'ять років тривала робота музикантів із «Один в каное» над своїм першим студійним альбомом, презентація якого, у рамках промотуру, успішно відбулася в Черкасах. Можна сказати, що перша п'ятирічка завершилася результативно, а надалі львівський гурт планує взятися до роботи над новим повноцінним не менш цікавим альбомом.
Черкаські шанувальники музичного гурту зі Львова з нетерпінням чекають на нові зустрічі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів