Театральні подарунки до нового року

                                   І ось, Новий Рік, повний мрій і сподівань, майже настав ... 


      Свято наближається! Цього року в Черкаському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка новорічне дійство відбудеться! 

      Наприкінці минулого року черкаський театр перебував у стадії закинутого ремонту, і тому не було традиційної новорічної красуні-ялинки на другому поверсі, казкові герої не бавили дітлахів новорічною інтермедією і, вперше за роки,  у святкові дні в приміщенні театру не лунав дитячий сміх. 

       Чи змінилася ситуація цього року?  Театр і надалі знаходиться у непорушній стадії ремонту, хоча, якщо вірити обіцянкам обласного керівництва, в бюджеті області на наступний рік враховані кошти на ремонт  черкаського храму мистецтва. Як кажуть, поживемо – побачимо. Але новорічне свято маленьким черкащанам Черкаський театр подарує! 

   
    Директор Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Володимир Осипов повідомив, що театр вирішив повернувся до  традиційних новорічних інтермедій для дітей, які розгорталися у театрі до показу вистави на сцені. Хто відвідував такі свята, безперечно пам'ятає, що казка, з театрального репертуару, була чарівним подарунком діткам від Діда Мороза. Цього року театр поступово й обережно спробує  змінити стереотипи святкування Нового року, не покликавши з далеких країв Діда Мороза зі Снігуронькою. Натомість на учасників  новорічних святкувань чекає занурення в наші українські традиції, збагачені духовними цінностями та насичені народним колоритом. Святий Миколай, Янголи, Чорт, Коза та інші герої народного фольклору подарують гостям свята чудовий настрій і неодмінно виникне бажання заспівати зимових щедрівок та колядок всім разом. 
     Новорічні дійства розпочнуться 19 грудня о 15 годині на театральній площі міста. Вперше у Черкасах Святий Миколай буде приймати дітлахів у своїй резиденції два дні поспіль. Черкаський театр, насамперед, бажає побачити усмішки та вогники щастя в очах діток із особливими потребами: переселенці, біженці, сироти…
    – Жодна дитина не повинна залишитися без уваги,  наголошує Володимир Осипов
     
    Після вуличного дійства маленьких глядачів запросять на перегляд казки «Дванадцять місяців або хранителі року»…Всі, хто не потрапить до залу, матимуть змогу переглянути виставу прямо на площі, адже колектив театру підготував ще один святковий сюрприз: пряма трансляція зі сцени на великий екран.
    А далі, починаючи з 23 грудня і аж до 30, двічі на день об 11:00 та о 13:00 Черкаський театр гостинно запрошує дітлахів на новорічний перегляд  улюблених вистав, які самі ж юні театрали і вибрали. За результатами опитування юних глядачів у новорічні свята на театральних підмостках дарувати радість будуть герої казок «Попелюшка» та «Дванадцять місяців». Із початком нового 2015 року свято для  маленьких театралів продовжиться з 2 до 7 січня об 11:00 та о 13:00 казкові герої чекатимуть глядачів.  
     Доречно, мабуть, нагадати, що про театральний подарунок, як і про будь-який інший новорічний сюрприз, треба подбати завчасно, замовивши квитки на вистави заздалегідь.
Святкового настрою!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів