Отець Андрій Зелінський: Тільки любов здатна на перемогу

    
     25 жовтня завдяки МГО «Книжковий Маестро» черкасцям випала надзвичайна нагода зазирнути в глибини своєї душі, прислухатися до свого серця та усвідомити сенс свого буття під час зустрічі з отцем Андрієм Зелінським, українським військовим капеланом, священиком Української Греко-Католицької Церкви.
   Андрій Зелінський завітав до нашого міста, аби представити свою другу книгу «На ріках вавилонських» та поспілкуватися з містянами, розпалити в серцях жагу до життя, віру в невичерпні людські ресурси, одвічну щиру, щедру та до кінця вірну любов, яка робить наше життя недаремним і здатна подолати навіть смерть, спонукаючи до безкорисного добра та безупинного руху вперед. 
    Пристрасна промова-лекція отця Андрія скидалася на доволі переконливу проповідь і, можливо, саме такі  палкі речі вкрай необхідні не лише нашим воїнам на передовій, а й тим, хто щодня захищає цілісність країни в тилу. Кожен повинен щиро вірити, і в жодному разі не зраджувати своїм переконанням, що все, що ми робимо не даремно: не даремно мужні воїни ведуть боротьбу з втіленням зла на лінії вогню і не даремно, не втрачаючи віри, їх чекають рідні та близькі, аби невдовзі здійснилися такі різні, але звичайні людські  мрії… Отець Андрій впевнений, що змінювати країну на краще, кожен повинен починати з себе, змінюючи, насамперед, себе і далі впевнено рухатися вперед до недосяжних обріїв горизонту, аби вже завтра опинитися значно далі, ніж напередодні.    
   Своїм власним прикладом та історіями з особистого життя і досвіду отець Андрій Зелінський надихнув черкасців до боротьби за свободу, за добро, яке, безперечно, заслуговує, аби за нього боролися, до безупинного руху, де навіть 3 секунди зупинки можуть бути вирішальними, до прагнення не втратити унікальну можливість творити спільне майбутнє, до справжньої любові, яка показує вірний шлях до справжнього себе та до перемоги…

Довідка:
   
   Андрій Зелінський – священик Української греко-католицької церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан, член Ініціативної групи та Наглядової ради Української Академії Лідерства (УАЛ), викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.
     Філософську освіту здобував у St. Basil College, Стамфорд, США; богословську – у Pontificia Universita Gregoriana, Рим, Італія; політологічну – у Національному університеті «Києво-Могилянська Академія», Київ. Основні сфери наукових інтересів та напрямки пасторальної діяльності: християнська духовність у контексті сучасної культури, ідеологія національної безпеки та задоволення духовних потреб військовослужбовців. Своє капеланське служіння серед військовослужбовців розпочав у 2006 році в Академії сухопутних військ у Львові, а з червня 2014 року бере активну участь у забезпеченні духовною підтримкою українських військових у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, у Пісках, Дебальцевому та під Маріуполем Донецької області.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів