Харизматичний ХАС запалював на VIRA FEST



Третій всеукраїнський фестиваль VIRA FEST запропонував безліч можливостей для відпочинку, саморозвитку, нових знайомств, зустрічей з друзями та втілення мрій. Особисто у мене вже кілька років було нестримне бажання познайомитися з творчим проектом Назара Хассана (Хас) і VIRA FEST-2018 подарував таку нагоду.
    І не лише побачити і почути виступ талановитого львів'янина, а й поспілкуватися та познайомитися з його чарівною дружиною Ксенією. Учасник телевізійних шоу «Україна має талант» та третього сезону «Х-фактор» продовжує наполегливо працювати на музичній ниві, запалюючи публіку невгамовною енергією та тішачи прихильників своїм мистецтвом. 
26 травня у Чигирині Назар Хассан та Мар'ян Сакалюк (Марік) змусили всіх, хто зібрався під головною сценою, підняти руки догори, співати і танцювати разом з Хас і RIZUPS. Півгодини неймовірного драйву, енергійних танців, шаленої харизми і проникливих у душу текстів пісень: «Голос дітей», «Yalla!», «Кохайтеся Чорнобриві…», «Мультфільми», «Там є» і «Наше серце» надовго закарбуються в пам'яті тих, хто разом з Хасом і Маріком піднімали руки до гори і співали «Наш світ не зупинити, Цей лід не розтопити, Ти вчись щиро радіти, Як діти, як діти».
І мене вже не зупинити від розповіді про своє знайомство з Хасом.
Час від часу, аби перезавантажити мозок та відволіктися від буденності, грішу переглядом різноманітних ТВ-шоу, переважно мистецьких конкурсів, завдяки яким певний відсоток талановитих людей все ж стають впізнаваними за межами своєї невеличкої географічної чи творчої спільноти.
Якось у не дуже далекому 2012 році, під час одного з таких кількагодинних занурень у світ телевізійного шоу «Х-фактор-3», серед десятків учасників кастингу мою увагу привернув Назар Хассан, який представив пісню «На одинці» мого однофакультетника Андрія Хливнюка. Знаючи специфіку пісень гурту «Бумбокс» та вперше почувши цю пісню саме у самобутньому виконанні Назара, з цікавістю стала спостерігати за шляхом співака зі Львова у Х-факторі. Повною несподіванкою за крок до прямих ефірів стало об’єднання трьох хлопців солістів: Назара Хассана, Данила Клягина і В'ячеслава Єфремова у музичний колектив під назвою «D-версія». Власне, у такому складі, знайшовши спільну мову та завзято працюючи, хлопці і почали завоювати визнання публіки. Неймовірно, як три самостійні талановиті творчі особистості не перетворилися на Лебідя, Рака і Щуку, а єдиним цілим впевнено рухалися до своєї мети.
На початку 2013 року зірки третього сезону Х-фактору приїздили з гастролями до Черкас, і я по доброму заздрила колежанці, яка, виконуючи редакційне завдання, потрапила до гримерки хлопців з «D-версії». Щоправда інтерв’ювати вона мала іншого учасника   Якова Головка – родом з Черкащини.
І от, у Чигирині на VIRA FEST, через 5 років переглядів «D-версії» та  Хаса в You-tube, зустрівшись поглядом з Назаром і привітавшись, відразу зникло бажання одягати шати журналіста. Хотілося просто поспілкуватися, сказати, що він крутий і щиро побажати успіхів та гармонії у творчому і особистому житті. Відтак, буквально про кілька речей, які хвилюють сьогодні молодих амбіційних творчих людей, я все ж запитала у Назара.
Не секрет, що сьогодні багато хто прагне потрапити на телебачення, на шоу, свято вірячи, що звідти відкриються чарівні двері у світ багатства і популярності.
Треба відштовхуватися від того, чого ти хочеш, добре розуміти, куди ідеш. Якщо ти хочеш від проекту, щоб він тобі приніс популярність, славу, оплачувані концерти і ще чогось, то, наприклад, якщо ми могли розраховувати на популярність тривалістю десь на півроку після завершення шоу, то теперішні сезони, напевно, принесуть визнання приблизно  на місяць, розмірковував Назар Хассан. – Це, насправді, лотерея, і все залежить від того, наскільки проект актуальний. Сезон Х-фактору, у якому були ми, користувався надзвичайною популярністю - він бив рекорди, ну і, відповідно, це телевізійне шоу дивилося дуже багато людей.
 Кожен проект має здатність завершуватися, а життя рухатися вперед. Відтак, після Х-фактору Назар повернувся до свого музичного гурту «RIZUPS», заснованого у 2007 році, і, не гаючи жодної хвилини, продовжив втілювати свої музичні ідеї. Разом з одним із екс-учасників «D-версії» В'ячеславом Єфремовим створили спільний творчий проект «RIZUPS & В'ячеслав Єфремов» та записали альбом під назвою «Залежність», який здобув значну когорту прихильників.
  Я вийшов з Х-фактору і відразу почав займатися своїм гуртом RIZUPS, який з часом переформатувався в сольний проект, – пояснив Назар. – Стиль, у якому ми працюємо, важко визначити. У мене немає якогось чіткого вираженого стилю, тому що, якщо зайти в «трушну» хіп-хоп тусовку, то вони ніколи не скажуть, що Хас їхній. Тобто нашу музику ані чистим репом, ані чистим хіп-хопом не назвеш.
Хас продовжує впевнено підкоряти нові особисті вершини: народжуються пісні, створюються кліпи, надходять запрошення на участь у проектах та фестивалях, проходять гастролі та заняття зі сценічної майстерності. До речі, зовсім нещодавно у столиці відбулася презентація нового альбому Хаса «Мегаполіс».
Участь у телевізійному проекті допомогла мені отримати суміжну професію. Зараз я працюю тренером зі сценічної майстерності, і якби не Х-фактор, я би навіть ніколи не подумав про таку можливість, зізнався Хас. Тобто, до участі в проекті, я ніколи не замислювався над тим, що можна вчити когось тому, що відбувається на сцені. Я залюбки цим нині займаюся, часто їжджу на дитячі фестивалі і отримую від цього неймовірне задоволення.
В останній день весни в інтернет-мережі Хас, заохочуючи всіх сфокусуватися на перемогах та позитиві, поділився своїми весняними досягненнями:
Цієї весни я:
*дописав альбом "МЕГАПОЛІС".
*зробив довгоочікувану презентацію альбому в Києві.
*записав два спільних сингли з рок-командами @shoste_chuttia та @madeinfutureofficial
*відзняв дві відео роботи з мегаталановитим @igor_zamsha
*відгаратав 17 концертів.
*провів 5 лекцій в університетах та 3 відкритих уроки в школах.
*дав масу приватних уроків з сценічної майстерності.
*встигав бути повноцінним членом своєї сім'ї.
Підхоплюючи крайню фразу Хаса, підтверджую, що родина у житті будь-якої людини відіграє неймовірно важливу роль, а надто в житті творчої особистості. Відтак, родинний затишок, підтримка, розуміння, віра та любов – беззаперечна запорука успіху.
Тож, хочеться побажати Назару не зупинятися на досягнутому та своїм прикладом надихати інших впевнено рухатися до своєї мети!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів