Фестивальному літу бути! – найактивніший фестиваль року Cherkasy SUP Fest 2020 вже 18 липня



Черкаси – молоде зелене місто на мальовничому березі Дніпра, ідеальне місце для розвитку Sup-руху, відчуття свободи, насолоди дарами матінки-природи.
    Саме такі самобутні цінності міста надихнули співзасновника Dnipro Sup Team та голови черкаської обласної організації SUP-веслування та серфінгу Любомира Коломійця поділитися із жителями обласного центру своїм захопленням. За два роки навколо кількох однодумців згуртувалася команда, яка невтомно поширює позитивний вірус любові  до  SUP-активностей серед містян та гостей Черкас.

    Певно, доречно здійснити невеличкий інформаційний екскурс, аби кожен читач розумів, про що йдеться. Тож, SUP (stand up paddling) або веслування стоячи – це молодий вид спорту, який набув шаленої популярності в світі протягом останніх років. Історично SUP виник як різновид традиційного хвильового серфінгу з веслом, але наразі цей вид спорту активно розвивається не лише в динаміці хвиль, але й у більш спокійних рекреаційних умовах.

Сьогодні на території пляжу «Митницький» затишно розташувалася Cherkasy SUP-STATION, де відвідувачів привітно зустрінуть щирою посмішкою, підтримають добрим словом, навчать вправлятися з Sup-дошками та запропонують низку цікавих заходів. Цьогоріч, завдяки Dnipro SUP Team усі охочі мають нагоду зустріти перші промені сонця на світанку, помилуватися неймовірною загравою у вечірній час, заколихуючись хвилями Дніпра, зайнятися Sup-йогою, або ж пуститися в мандрівку на Supах, відкриваючи для себе чарівну красу Черкащини. Окрім цього, команда влаштовує SUP-прогулянки для учасників АТО та членів їхніх родин і для людей із порушеннями зору. А для закоханих пар, Dnipro SUP Team допоможе організувати романтичне побачення, і навіть оригінальне одруження.

Минулого року своєрідною візитівкою Sup-руху в Черкасах став унікальний Sup-фест, який залишив післясмак адреналіну, силу силенну чудових вражень, емоцій та відгуків, будь що потребуючи продовження та розвитку. Торік Dnipro SUP Team запустили особистий меседж: SUP це легко, весело, просто, спортивно і SUP-веслування на Черкащині є! А вже наступної суботи, 18 липня, попри намагання Covid 19 зруйнувати плани Sup-команди, завзяті мрійники – саме так називає свою команду Любомир Коломієць, влаштовують драйвове свято свободи, спорту, родини, дружби, взаємопідтримки та любові.

– Наша мета створити і закріпити SUP-ком'юніті з непорушними цінностями: дружба, команда, родина, любов, наголошують організатори фесту. Наша мрія вивести SUP-спорт на належний рівень у своїй країні, а філософію свободи і SUP-веслування відкрити якомога більшій кількості українців.


За словами організаторів Cherkasy SUP Fest 2020, який розгорнеться як на воді, так і на суші, буде найдрайвовішим та найактивнішим фестивалем року.   Спортивною складовою стануть SUP-перегони для професійних спортсменів з різних куточків України та для усіх охочих стати на борд і гребти до перемоги. Новинкою фестивалю будуть дитячі змагання, які зберуть чи не найбільше вболівальників та створять видовищне дійство.

Окрім цього, для усіх дітей буде окрема локація Експериментальне Містечко «Експедиція», де на молодше покоління чекають цікаві квести, вікторини, розваги, зокрема екологічного спрямування, від майстерні-лабораторії Precious Lab, ідейного майданчика «Мудрий Тесля» та інших. 

Звісно, який же фестиваль без музичної сцени? Цього дня настрій фестивальникам створюватиме найфестивальніший ведучий України М'яч Дредбол, який виступить ще і як діджей заходу, а вечір запалюватимуть на півфіналісти Євробачення – український електронний гурт з Тернополя TVORCHI.

Кропітка робота над програмою фестивалю тривала не один місяць. Організатори щиро плекали надію втілити ідею якнайкращим чином, тож приємно усвідомлювати, що ініціатива Dnipro SUP Team отримала підтримку від влади, здобувши грант від Черкаської облдержадміністрації на проведення заходу.

– Ми навіть нічого не пояснювали під час презентації своєї ідеї, ми просто показали фільм про себе «Ми є більше ніж я» – символічний відео-маніфест нашої команди, котрий ми фільмували разом з нашими друзями з Filmar впродовж двох років у наймальовничіших куточках нашої Черкащини та, частково, за кордоном, зазначив Любомир Коломієць. Цьогоріч пандемія covid19 поставила під загрозу плани кожного з нас. У нас забрали завтра, нас обмежили і загнали в кут. Наші амбітні плани про подальший розвиток туристичного сап-руху, прокладення екостежок, популяризацію сап-спорту теж підпали під розумні, виправданні обмеження. І увесь цей час ми провели в одиночних тренуваннях, у пошуках відповідей на питання що, де та як? Коли ми закінчили монтаж цього відео, то повернулись до життя. Воно додало нам наснаги рухатись далі, надало сил вірити у наше спільне завтра, зрозуміти, що кожен наш крок був важливим! Ми понад усе цінуємо власну свободу і хочемо відкрити її для вас тут і зараз!


Додати заголовок
Зважаючи на ситуацію з Сovid19 в країні, Dnipro SUP Team попіклувалися про безпеку учасників фестивалю: під час події передбачене зонування локацій, острівці безпеки з антисептиками, вимірювання температури на вході, а волонтери стежитимуть, щоб люди дотримувалися безпечної дистанції.
Тож, 18 липня – найочікуваніша подія року – на пляжі Живчик міста Черкаси. Реєстрація у перегонах триває до 14 липня. На переможців чекають як грошові, так і цінні пам’ятні подарунки від спонсорів та партнерів фестивалю.
Загальна довжина дистанції для класів Men Elite та Women Elite становить приблизно 5000м, 2 кола по 2500м.
Загальна довжина дистанції для класів Men Inflatable, Women Inflatable становить приблизно 2500м.

Як повідомляють організатори, збірна ветеранів АТО вже на повну готується до аматорських перегонів на дошках класу Дракон. Аматорські перегони відбуватимуться у двох категоріях: Fun та Dragon.

Гайда підкорювати невгамовну стихію води і запалювати літо разом із Dnipro SUP Team на Cherkasy SUP Fest 2020!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів