У Буквиці подорожували Диво-Лісом



Минулої п'ятниці у книжковому супермаркеті «Буквиця» авторка унікальної театралізованої розмальовки Анна Куриленко презентувала свій мистецький витвір «Диво-Ліс». 
 Театралізована розмальовка – це унікальне поєднання п'єси та чорно-білих ілюстрацій, які малюки самі, або разом з дорослими, можуть забарвити на свій смак,  говорить Анна Куриленко.
«Диво-Ліс»  вже друга віршована збірка Ані,адже у 2010 році світ побачила її поетична збірка «Аромат сповіді».
Нестримне бажання написати твір для дітей у Анни з’явилося досить давно, але тривалий час не могла визначитися саме з тематикою та  сюжетом для цілісного, об’ємного твору. 
             Якось за чаєм із другом музикантом Сергієм Кулиничем мова зайшла про створення дитячого мюзиклу, і він запропонував зробити героями мурашок, комашок, словом, дрібних лісових мешканців, яких чомусь сучасні літератори обходять увагою, – ділиться авторка «Диво-Лісу». 
Відтак, власне, завдяки горнятку запашного чаю та ідеї друга і з’явилися головні персонажі дивовижного лісу. Тож, попри те, що загалом книжечка народжувалася близько двох років, події, цінності, прагнення героїв та їхні досягнення не втрачають актуальності і сьогодні.

    – Для мене має неабияке значення показати дітям, наскільки важливо об’єднуватися, гуртуватися для подолання будь-яких перешкод, задля досягнення спільної мети та порятунку свого світу, – наголошує Анна Куриленко. – Спільними зусиллями та колективною роботою досягається найкращий результат!
    Із театралізованою розмальовкою вже познайомилися першокласники черкаської спеціалізованої школи №18, які мали нагоду не лише розглянути особливу книжечку, а й поринути в комашині пригоди. Актори Черкаського Театру Шевченка Юрій Берлінський, Наталя Вігран та Олена Шолька своїми голосами створили справжнісіньке казкове дійство. 
Анна Куриленко акцентує увагу на тому, як привчити дітей до театру та говорити з ними про театральне мистецтво.
     Театралізація – це  чудовий спосіб розвинути творчі здібності у дітей, та й батьки, допомагаючи дітям, зможуть більше часу проводити з сином, або з донькою,  – щиро вірить у силу мистецтва Анна. – А взагалі, театралізація – це своєрідна країна добра і взаємодопомоги, виховання відбувається через цікаву захопливу гру.
Авторка «Диво-Лісу» надзвичайно вдячна художниці, талановитій мисткині Лідії Колесник, яка створила оформлення книжки та завдяки якій крихітні герої п'єси отримали образне втілення.
     
             Я дуже довго виношувала в голові образи героїв Диво-лісу, прагнула, щоб було щось не схоже ні на що, щось сучасне, цікаве і малечі, і дорослим, та ще й в українському стилі, як того хотіла Аня,  – не приховуючи хвилювання, ділиться авторка ілюстрацій. – Після піврічних роздумів, певної зневіри в свої сили, з’явився перший герой, а далі я не могла дочекатися зустрічі з новими персонажами, які за два тижні оселилися в Диво-Лісі.
    Всі розмальовки «Диво-Лісу» розташовані на окремих аркушах, аби малеча, розфарбувавши картинку, могла від’єднати сторіночку від книжки та подарувати рідним чи друзям, або ж прикрасити малюнком стіни кімнати.
      
    –  Якби кожного дня ми вчилися перестрибувати через себе, робити хоча б один крок над собою вперед – ми б всі досягали значно більшого, – переконана Лідія Колесник. 
 Тож, театралізована розмальовка «Диво-ліс» покликана нести добро, згуртовувати малюків і дорослих та вселяти віру у себе й майбутнє нашої країни.
          Сподіваюся, п'єса колись таки  оживе на сцені у дитячому виконанні, і ми всі зможемо почути наживо історію життя диво-комах, – натхненно додає Анна Куриленко.

«Не варто зазіхати на життя чужого,
Якщо доволі маєш клопоту ще свого!
Від жадібності й злості ніхто не був щасливий!
Навчися краще бути щирим.
Шануй сусіда, родича та свою землю,
Живи своє життя розумно, недаремно.»
(«Диво-Ліс»)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів