Теплого березневого дня ми вчилися розуміти мову квітів…

У квітів своя мова. Вони мовчать, але говорять багато про що!
Kabhi Alvida Naa Kehna


     

    Теплого сонячного березневого дня душа прагнула прекрасного… Тож, чи не найкращою нагодою для отримання яскравих вражень цього дня стала лекція-практикум з Квіткового етикету від Олександри Буйвол і Таміли Журавель.



       У затишній атмосфері «Patisserie Makarun» ми поринули у чарівний світ квітів, кольорів, символів, значень…

     Оскільки, компанія зібралася суто жіноча, то про чоловіків говорили багато… Звичайно ж, зітхаючи, погоджувалися з фактом, що далеко не всі чоловіки вміють обирати та дарувати квіти і, наскільки корисною була б отримана нами інформація саме для сильної статі. З іншого боку, ми, тобто чарівна частина людства, після лекції стали досить обізнаними в чоловічих букетах та у тонкощах квіткового етикету.
          Розпочалося наше спілкування з намагання зрозуміти мову квітів…
    Цікаво, що «мова квітів» народилася на Сході й створили її жінки. Позбавлені спілкування, не наважуючись часто відкривати обличчя, вони перенесли на квіти всі відтінки свого настрою і почуттів. Виниклі одного разу асоціації поступово перетворювалися в стійкі символи, завдяки яким можна було вести розмову.
      Знання про мову квітів потрапили до Європи завдяки нотаткам двох персон: Обрі де ля Моттрея та леді Мері Уортлі Монтегю.     
    Дружина британського посла в Стамбулі у 1717 році Мері Уортлі Монтегю описала таємну мову любовної переписки «селам», що іменується також «мовою предметів і квітів», у своїх листах, опублікованих у 1763 році, незабаром після її смерті, що і зробило її відомою. "Немає такої фарби, квітів, бур'яну, фруктів, трави, каменю, пташиного пера, які не мали б відповідного їм вірша, і ви можете сваритися, лаятися, надсилати листи пристрасті, дружби, люб'язності, або обмінюватися новинами, при цьому не забруднивши свої пальці", – наголошувала леді Мері Уортлі Монтегю.
  Квіткові словники публікувалися протягом усього XVIII століття, розповідаючи про значення тієї чи іншої рослини. Дуже популярною була мова квітів у Франції та в Англії часів королеви Вікторії.
       З найдавніших часів квіти –  одна з найбільш відвертих та інтимних мов, що дозволяє виразити своє ставлення до оточуючих. Подарований букет, часом виявляє набагато більше емоцій, ніж слова! 
       Цікава і корисна інформація лилася на нас квітковим водоспадом.  
      А ще на наших очах за кілька хвилин Таміла Журавель створила весняну квіткову диво-композицію…
     
  Не буду відкривати всіх секретів, якими з нами поділилися фахівці під час квіткового спілкування, зазначу лише кілька, як на мене, важливих моментів квіткового етикету, а саме, що потрібно враховувати, даруючи квіти. Отже, квіти, бажано дарувати без обгортки, якщо тільки це не дизайнерський елемент букета. Вибираючи квіти, необхідно враховувати вподобання тієї людини, якій ви хочете їх подарувати. І головне – не забувайте, що даруючи квіти, ви даруєте позитивні емоції!
      А ми, всі присутні на зустрічі, крім знань, отримали в подарунок букет надзвичайного квіткового настрою. 

Публікації: Місто на Че

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів