У День Гумору Театр Шевченка пропонує пограти в театр

«Комедії, які тільки смішать людей, 
не гідні того, щоб їх ставили»
Кокі Мітані


    
    У День Сміху на черкаського глядача чекає прем'єра вистави Черкаського Театру Шевченка «Гра в театр» за мотивами п'єси сучасного японського драматурга Кокі Мітані «Академія сміху».

   Режисер вистави Антон Романов наголошує на тому, що події, відображені у постановці, відбуваються восени 1940 року в Японії у роки Другої світової війни, надзвичайно актуальні для нашого сьогодення.
    Історія про невмирущу надію Драматурга (Олег Телятник) отримати дозвіл на постановку своєї нової комедії у принципового непохитного в своїх поглядах Цензора (Павло Гончаров).
     
    «Зараз не час грати комедію!», – твердо заявляє Цензор, у якого, попри виконання службового обов'язку, ще й відсутнє почуття гумору. 

      Драматург готовий на все заради того, щоб його комедія «Ромео і Джульєтта» побачила світ. Він готовий, не змикаючи очей, ночами переписувати та доповнювати п'єсу, дослухаючись до безглуздих зауважень і підкоряючись жорстким обмеженням та умовам Цензора.
     Страх перед посадовцем та нестримне бажання досягти мети, показує глядачам на що готова віддана своїй справі людина. 

   
    Вистава пронизана символікою та тонким гумором, що дозволяє нам не лише зазирнути за лаштунки, а й спроектувати сценічні ситуації на власне життя.

       Відчайдушні старання Драматурга отримати дозвіл на постановку ускладнюються ще й тим, що Цензор жодного разу не був у театрі. Але Драматург сам готовий зіграти сцени зі своєї вистави, щоб довести право свого твору на життя.

     Як завершиться конфлікт інтересів, принципів, мистецтва і суспільної думки та чи почують врешті решт один одного головні герої всі зацікавлені зможуть дізнатися, переглянувши виставу «Гра в театр».
    В антракті на глядачів чекає СЮРПРИЗ.
    Прем'єра відбудеться 1 квітня о 18:30 у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. 


Дійові особи та виконавці: 


Цензор – Павло Гончаров

Автор – Олег Телятник

Актори: Петро Голубченко, Максим Рижевол, Дмитро Потапчук та Сергій Коваленко

Постановка, сценографія, костюми, підбір музики – Антон Романов

Помічник режисера – Анжеліна Іванова

Бренд-бук вистави – Олександр Демешко

Художній керівник – Сергій Проскурня


Публікації: Місто на Че

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів