В’ячеслав Кириленко: Три розмови про Україну – книга про майбутнє


   27 вересня у Черкаському художньому музеї віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко презентував свою книгу «Три розмови про Україну», зібравши аншлаг небайдужих до долі нашої держави черкащан.  

   Нова книга В’ячеслава Кириленка «Три розмови про Україну» складається з ексклюзивних відвертих бесід автора з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, українським письменником Василем Шклярем та телеведучим Миколою Вереснем – людьми, які у своїй царині доклали чимало зусиль для становлення України.
   Розпочинається книжка розмовою з Патріархом усієї Руси-України Філаретом про розвиток церкви після здобуття Україною незалежності. Під час бесіди порушується гостра тема стосунків Київського й Московського патріархатів. Патріарх Філарет відверто говорить про відносини з владою, архієреями церков та впливовими світськими людьми.
    У другій розмові легендарний український письменник Василь Шкляр ділиться з автором думками про літературний процес у контексті політики, про те, як і чому формується новий архетип українського Героя, а ще розповідає про свою позалітературну діяльність та особисте життя. 
     Третю розмову — інтерв'ю популярного журналіста і телеведучого Миколи Вересня з відомим українським політиком В'ячеславом Кириленком про три українські революції 1990, 2004 і 2013—2014 років, було найважче адаптувати до друкованого тексту, адже Микола Вересень емоційно та самобутньо висловлював свою точку зору  на питання, які хвилювали та хвилюють українців.
  – Всі ці розмови поєднані одним смислом, однією справою, одним тим, що нам усім болить – це Україна,  – наголосив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко. –  Тому, це три розмови про Україну. Вони всі тісно пов'язані тією українською ниткою і думкою про те, яким було наше минуле, як зараз ми стоїмо в сьогоденні і як забезпечити наше українське і Європейське майбутнє. Тому, навіть, якщо там і йдеться про минулі події, про історію, про історичні справи, ця книга не про минуле. Ця книга про майбутнє. Ми проектуємо наше українське майбутнє, яким воно має бути на нашу думку, і що ми робимо для того, аби воно таким було. 
   
   До того ж, В'ячеслав Кириленко зауважив, що до книги «Три розмови про Україну» увійшли ексклюзивні світлини з особистих фотоархівів співрозмовників. 
Після презентації книги, зустріч із віце-прем'єром переросла у живу цікаву дискусію стосовно іміджевої політики України, питань національної спадщини, проблем у сфері національного телерадіомовлення України та низки інших актуальних тем.

Публікації: сайт ЧДТУ

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів