"Людина понад усе!" – лейтмотив благодійного заходу, що відбувся в Черкасах

     
     Минулої суботи, 31 березня, у концертному залі Черкаського музичного училища імені Семена Гулака-Артемовського небайдужі до людської долі Черкащини згуртувалися навколо благородної мети - зібрати кошти на подальше лікування учасника бойових дій, інваліда війни на Сході Анатолія Хотяновича.

   ГО «Наш батальйон» за активної підтримки ВГО «Сокіл» ініціювали проведення благодійного заходу за участю талановитих акторів, музикантів та поетів, який втілився у театралізованому концерті «Людина Понад Усе!».
     За основу театралізованого концерту слугувала версія вистави Майстерні Актуальної Творчості «Гамлет і Джульєтта», адаптована для цього проекту. І, власне, головна думка постановки послужила назвою, летмотивом та гаслом благодійного заходу, режисером якого виступив Павло Гончаров.
     – Основна ідея благодійного творчого дійства – згуртуватися навколо Людини, попри гнітючі реалії та турботи буденності, не забувати, що Людина понад усе, – наголошує режисер заходу Павло Гончаров.   
    Тож, запис вірша Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти людина» у виконанні автора, відеонагадування подій на Майдані та на Сході нашої держави, пронизливий плач бандури у «Молитві за Україну», проникливі слова священнослужителів: отця Юліана Шеремети Черкаської парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ та отця Володимира зі Свято-Троїцького кафедрального собору, дали потужний старт благочинній події.
    Далі, протягом двохгодинного марафону, талановиті музиканти та актори несли головну ідею зустрічі, підкріплюючи свої виступи словами побратимів Анатолія Хотяновича.
     Надзвичайно потужний фінал дійства, коли Драматург, який протягом заходу, благав Ведучого дати дозвіл на участь його театральної трупи у концерті, повідомляє, що наступного дня має вступити до лав армії, а Ведучий наказує йому: «Не смійте гинути! Людина понад Усе!!!» зірвав оплески аудиторії. Пісня July 8 «Ти знаєш, що ти людина» на вірші Василя Симоненка, з яких і починався захід, поставила логічну крапку під вертикальною рискою…. Людина!
    Тарас Корнієнко ще кілька хвилин зачитував довжелезний список імен людей, завдяки яким відбувся цей захід, завдяки яким життя триває і віра у перемогу не згасає! 
Потому, волонтер, активіст та ініціатор такого дійства
     Під час благочинного заходу особливу атмосферу на сцені створювали: черкаські музичні гурти: «FLATCHER», «NAOMI», «JULY 8», «СОНЦЕ В КИШЕНІ», «SUPER-8»; музикант-віртуоз Богдан Теліженко, поет Олексій Юрін, актори Олег Телятник та Павло Гончаров; вихованці музичного училища імені Семена Гулака-Артемовського: Ніна Коваленко, Назар Любашенко, Павло Рибкін, Ірина Остроушко, Кароліна Гладка.
    Як результат, близько 10 тисяч гривень зібрано на благодійному заході та перераховано для лікування мужнього воїна, захисника батьківщини Анатолія Хотяновича.

    Єдність людей у добрих справах – найсильніша зброя, адже Людина – понад усе!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів