Два дні Святий Миколай господарював у Чигирині

     

    Напередодні дня святого Миколая у гетьманській столиці України Чигирині панувала особлива святкова атмосфера, на два дні, 16-17 грудня, у резиденції Богдана Хмельницького оселився сам Святий Миколай.

Щороку перед новорічними святами я з’являюся на Землі в людській подобі, – розкриває таємницю Святий Миколай. – У мене є достатньо часу, аби походити між людьми, прислухатися до їхній бажань, придивитися до діянь, відчути думки, дізнатися мрії, аби зробити справедливі висновки, кого потішити подарунками, а кого пожурити різочками. Вже третій рік поспіль в історичному серці України, в першій гетьманській столиці Чигирині, яка пронизана духом козацтва, українським патріотизмом та прагненням до волі, я влаштовую казкове свято, під час якого трапляються дива та здійснюються бажання. 
     І дійсно, Фестиваль Святого Миколая дивував розмаїттям забав, подарунків, цікавих майстер-класів, конкурсів, дивовижних кімнат, таємних лабораторій, унікальних можливостей продемонструвати свої здібності та знайти нових друзів, – і все це у казковій святковій атмосфері, сповненій віншувань, добра та миру. 
   
Фото: Вікторія Кондисенко
   До того ж, упродовж двох днів із головної сцени фестивалю лунали виступи талановитих колективів із різних куточків України. Юних артистів дружньо підбадьорювали харизматичні ведучі: українська співачка Аліна Палій та ведучий міжнародних конкурсів та фестивалів, керівник міжнародного авторського проекту М ФАКТОР Україна Владислав Михалєв. Учасники творчих конкурсів отримали відзнаки, подарунки та щирі оплески. Окрім молодих обдарованих артистів, на головній сцені виступали і відомі професійні музиканти. Наприклад, шанувальників популярної молодої співачки Христини Соловій не злякав ні дощ, ні сутінки, ані півторагодинна затримка довгоочікуваного виступу. Аби бути ближчою до своїх прихильників Христина відмовилася від обігрівачів на сцені і відчайдушно взялася ділитися теплом своїх самобутніх пісень із чисельною аудиторією. 
   
   Варто зазначити, що під час цьогорічного Фестивалю Святого Миколая було встановлено рекорд України з найбільшої кількості безкоштовних подарунків. Цього року понад 10 тисяч чемних дітлахів отримали гостинці від Святого Миколая. Щороку Миколай дарує все більше і більше подарунків: 1,5 тисячі подарунків два роки тому, 4,5 тисяч – минулого року і десять тисяч цьогоріч. 
        Тож, кожен, хто побував на гостині у Святого Миколая в Чигирині, отримав солодкий подарунок, неймовірні враження, приємні спогади та бажання бути чемним, щоб не втратити прихильність Святого Миколая.
  – На мене ще чекає кілька днів клопіткої роботи, адже тепер потрібно встигнути завітати у кожну родину, аби жоден малюк 19 грудня не залишився без моєї уваги, – зазначив, прощаючись, Святий Миколай.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів