Черкаський Театр Шевченка пропонує осягнути жіночу логіку




Лежать на полиці дві книжки:
 маленька тоненька і велика товста.
 На першій напис: «Логіка»,
 а на іншій – «Жіноча логіка», том 4, частина 3.
Народний анекдот

Про жіночу логіку складено безліч жартів та витрачено чимало зусиль у прагненні її осягнути. Саме незбагненному феномену жіночої логіки і присвячена чергова прем’єра Черкаського Театру Шевченка від режисерки Людмили Колосович, відомої місцевому глядачу завдяки комедії «Обережно – жінки!».

    Цього разу заслужена артистка України поставила виставу «Жіноча логіка» за однойменною п’єсою відомого українського драматурга Анатолія Крима. Театральна постановка дещо нагадує шоу «Сімейні мелодрами» чи телевізійний фільм, тож не дивно, що за мотивами п’єси автор створив сценарій для художньої стрічки «Дні надії», який у 2007 році зняла компанія FILM.UA. Відтак, шанувальники такого жанру, без сумніву, отримають справжню насолоду, переймаючись долею головної героїні Надії. Певної кіношності надають і періодичні зміни місця подій: разом з героями глядачі мандрують до парку, квартир героїнь вистави, кладовища і навіть до Парижу.

    Композиційно гармонійна постановка про одвічне, про прагнення кохання не залежно від віку, статі чи соціального статусу, безперечно, відгукнеться в серцях глядачів. Нині вистава за п’єсою Анатолія Крима «Жіноча логіка» з успіхом йде в багатьох українських театрах,  адже кохання немає ні вікових, ні соціальних меж, і, певно, чимало глядачів впізнають знайомі життєві ситуації, що розгортаються на сценічному майданчику. На перший погляд типова історія про самотню вдовицю, яка слухняно виконує всі настанови епатажної подруги екстрасенса-цілительки Марго, підіймає цілий пласт актуальних тем сьогодення. Якщо для багатьох знайомство на кладовищі здається нікчемною ідеєю, то до проблем із затопленням сусідів мало хто залишиться байдужим. А вже напевно, у кожного з нас є знайомі, яких водили до віщунок кодуватися чи гадати на картах на долю. Зважаючи на те, що «Жіноча логіка» комедія, то не варто протягом вистави стримувати сміх, адже це чудова нагода щиро посміятися над вчинками героїв, а може й над собою. Історія головної героїні Надії від початку скидається на історію казкової Попелюшки, у ролі якої змалечку бажає побувати кожна дівчинка. Та життя не завжди схоже на чарівне королівство, і серце не запрограмуєш. Тож глядач, затамувавши подих, вболіватиме за жінку, відчайдушно намагаючись зрозуміти секрет жіночої логіки.

– Щоб пізнати жінку, іноді не вистачає цілого життя, а щоб зробити її щасливою досить п'яти хвилин! – наголошує у виставі всезнаюча Марго.



    Майстерне акторське виконання, яскраві сценічні образи, креативний підхід до зміни локацій на дві години відволічуть глядачів від буденних справ, захопивши у круговерть сюжетної історії. Справжньою родзинкою постановки стали яскраві образи охоронців багатія Віктора у виконанні талановитих музикантів  Черкаського Театру Шевченка: Валерія Кириченка, Олександра Приза та Геннадія Фоменка, які, немов за помахом чарівної палички, час від часу перевтілювалися в музичне тріо, додаючи особливого присмаку театральній постановці. Щоразу їхню появу на сцені публіка відзначала гучними оплесками.

    Вистава Людмили Колосович «Жіноча логіка» – це дві години релаксу, позитиву і, як говорять сучасні тинейджери, «мімішності». Вам не потрібно напружуватися, боячись проґавити важливий сюжетний поворот, вам не треба навіть думати, адже у кожної жінки своя унікальна логіка, яку неможливо передбачити.  Вам необхідно лише завітати на перегляд та отримати задоволення! 


    Історію придумав автор Анатолій Крим, а втілила її  на театральній сцені творча команда професіоналів: режисерка-постановниця Людмила Колосович, сценограф Сергій Ридванецький, художниця з костюмів Наталка Ридванецька, музична фея Олена Бєлкіна та неперевершені актори Черкаського Театру Шевченка. 11 та 13 червня прем’єрні вистави зіграли: Олена Ластівка, Тетяна Крижанівська, Тетяна Гребень,  Галина Купрієнко, Анастасія Бринько, Микола Зайнчківський та Олег Телятник, а для Анжеліни Іванової, Олександра Кузьменка, Юрія Берлінського та Михайла Кондратського прем’єри ще попереду.


    У вівторок, 25 червня, Черкаський театр Шевченка завершує 87 театральний сезон показом «Жіночої логіки».


Публікації: Нова Доба

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів