У черкаському музеї відкрилася фотовиставка «beYOUtiful»

     
  8 листопада у Черкаському обласному художньому музеї відбулося відкриття фотовиставки, створеної в межах соціально-мистецького проекту «beYOUtiful».
   
     Черкаська школярка, учениця 11 класу Черкаської міської гімназії №9 Лілія Алєксанова ініціювала унікальний проект у межах КАКТУС (Community ACTion Ukrainian Style) форуму-2018. 
      Над соціально-мистецькою ініціативою «beYOUtiful» працювало близько ста людей із семи різних міст України. Героями проекту стали підлітки, з якими авторка познайомилася через соціальні мережі, та які зголосилися допомогти у втіленні ідеї. Загалом експозиція налічує 60 робіт, а до Черкаської виставки увійшло лише 11 довільно обраних світлин, над створенням чотирьох з яких працювали черкасці. Участь у проекті взяли молоді фотографи з різних міст України: Тернопіль, Івано-Франківськ, Сєверодонецьк, Запоріжжя, Київ та Черкаси. 
 
    – Мета цієї виставки – надихнути людей на бачення краси у собі та оточуючих. Я вважаю, що кожен з нас є красивим, у кожному є краса лише треба її побачити, – зазначила авторка проекту Лілія Алєксанова. – Герої світлин – звичайні діти, які також працюють над різними проектами, які вкладаються у вирішення певних соціальних проблем. Далі плануємо цю експозицію відправити в Івано-Франківськ, Київ, Ужгород, Львів, ведуться перемовини з Тернополем, Рівним і містом Рахів. 
     Підтримати молодіжну соціально-мистецьку ініціативу та студентів-учасників проекту на відкриття виставки завітали представники Ротарі Клубу Черкаси, Черкаської міської гімназії №9, громадських організацій, студенти й викладачі Черкаського державного технологічного університету. 
 
    – Я глибоко переконана, що серед нас зараз та молодь, яка змінює світ і змінює його на краще. Я дякую вам за вашу небайдужість і сподіваюся, що ці маленькі кроки будуть торувати шлях у ваше доросле, свідоме, щасливе і впевнене життя, – наголосила завідувачка кафедри філософських і політичних наук, професор Анжела Бойко. – Ця виставка – відкриті двері в світ пошуку самого себе, пошуку себе в цьому світі. Для молоді, для студентської молоді, з якою ми працюємо, це надзвичайно важливо. Я думаю, що такий крок дозволяє побачити вам себе в цьому світі, переконатися, що світ відкриває для вас двері і ви йому потрібні. 
   
    Виставка «beYOUtiful», основним меседжем якої є ствердження, що кожна людина креативна, приваблива, унікальна, у Черкаському обласному художньому музеї організована за підтримки «Ротарі Клубу Черкаси» та Черкаської міської гімназії №9. 
     – Цією виставкою ми хотіли об’єднати наші зусилля для того, щоб показати молоді, що насправді певні вади, які комусь здаються вадами – це можуть бути абсолютно позитивні речі, які подобаються багатьом, – зауважила президент «Ротарі Клуб Черкаси», кандидат медичних наук, завідувачка Черкаського обласного профілактично-лікувального консультаційного скринінгового центру «Здоров’я жінки» Ольга Палійчук.

Публікації: сайт ЧДТУ, Про все

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Доця» – книга одночасно і про війну, і не про війну

Дара Корній: «Проблем з натхненням немає, навпаки, є брак часу»

«Драма-спринт» – шлях сучасної драматургії до українських театрів